De opvallendste gewoontes met oud en nieuw

Oliebollen eten bijvoorbeeld.

Oliebollen, vuurwerk en champagne; dé ingrediënten om in Nederland het nieuwe jaar goed in te luiden. Maar, dit gaat in sommige landen wel even anders. Van servies kapot gooien op de stoep van de buren tot snel wat druiven naar binnen werken. Dít zijn de opvallendste tradities tijdens oud en nieuw.

Gewoontes 

Weet jij al waar je dit jaar jouw New Years Eve gaat doorbrengen? Tijd om even te checken wat de tradities ter plaatse zijn!

Lees ook: De leukste bestemmingen in Europa om oud en nieuw te vieren 

Spanje: 
In Spanje eet je bij iedere klokslag één druif. Als je 12 druiven in 12 seconden hebt gegeten, brengt dat geluk voor het nieuwe jaar.

Frankrijk:
Oesters en fruits de mer zijn een pré tijdens oud en nieuw in Frankrijk. Heel veel eten en met vrienden feesten tot in de late uurtjes. In tegenstelling tot bij ons, steken de Fransen niet veel vuurwerk af.

Denemarken:
Oud servies in huis? In Denemarken gooien mensen servieswerk kapot tegen het huis van de buren. Hoe meer scherven je op je deurmat vindt, hoe meer geluk je zal hebben in het nieuwe jaar. 

Rusland:
In Rusland drinkt men zijn eigen nieuwjaarswens op. Schrijf je wens op een papiertje, steek het in de fik en gooi het restje in je glas champagne. Een grote slok om 12 uur en voilà. 

China:
Pas half januari wordt in China het nieuwe jaar ingeluid. Dit feest duurt daar maar liefst 15 dagen lang. Vind je een muntje in je eten? Dan heb je het komende jaar geluk. Serveer je eend of ei, dan staat dit voor vruchtbaarheid. Kip staat voor voorspoed en geluk en ananas voor rijkdom. 

Verenigde Staten:
Het eten van groene groenten zou in de Verenigde Staten voor financieel geluk moeten zorgen. Dit omdat groen de kleur is van de dollar. Vuurwerk voor de deur afsteken zit er overigens niet in. Per staat is er één vuurwerkshow. 

Bron: Grazia | Beeld: Ian Schneider

Laatste nieuws