Waarom je nog steeds een kater van oud en nieuw kunt hebben

De kater komt later...

Lees ook

De kater komt altijd later… Maar, blijkbaar ook langer. Sommigen hebben nu nog last van de vele consumpties die ze tijdens oud en nieuw namen. Hoe dat zit? Wel, HLN.be heeft het voor je uitgezocht. 

Helse kater

Er zijn namelijk een aantal factoren die meespelen rondom je kater. Niet alleen de hoeveelheid drank die je tijdens oudjaarsdag naar achteren hebt geslagen, maar ook dingen als wat voor drankje, het aantal uren slaap en wat je hebt gegeten tellen mee. 

Zo zijn er volgens HLN.be acht dingen waar je die (helse) kater, die dus langer dan een dag duurt, nog steeds niet vaarwel hebt gezegd. Komen ze!

Lees ook: 6 Dingen die je nog niet wist over champagne

#8 factoren

1. Je hebt slecht geslapen
Wist je dat hoe meer je drinkt, hoe slechter je nachtrust zal zijn.


2. Je bent er overgevoelig voor
Je weet het misschien niet, maar het kan zijn dat je gevoelig bent voor bepaalde soorten drank. Ben jij bijvoorbeeld gevoelig voor gluten, dan kan het zijn dat je niet zo goed reageert op bier. Dit bevat namelijk hop, oftewel gluten.

3. Je hebt niet goed gegeten
Iedereen weet dat wanneer je niet genoeg eet je sneller dronken bent. En dat geldt dus precies hetzelfde voor je kater. Wanneer je niet genoeg en goed eet, zal je kater langer aanhouden.

4. Je bent ongesteld
Wanneer je ongesteld bent slaat de kater vaak harder in. Dit komt omdat alcohol je lichaam uitdroogt, terwijl het tijdens je ongesteldheid juist gehydrateerd moet zijn/

5. Je hebt te weinig water gedronken
Een tip: drink na elk drankje een glas water en je kater zal de volgende dag stukken minder zijn.

6. Je dronk een zwaarder drankje
Heb je bijvoorbeeld aan de whiskey of rum gezeten, dan is de kans groter dat je kater extra heftig is. “Uit verschillende studies blijkt dat de giftige chemische stoffen in donkere dranken geassocieerd worden met langere katers”, aldus dokter Fred Goggans

7. Je neemt medicatie
“Hoewel het niet voor alle antibiotica geldt, kunnen ze in combinatie met alcohol soms misselijkheid, leverschade en een verhoogde bloeddruk veroorzaken”, vertelt arts Chaun Cox.

8. Last but not least, je wordt een dagje ouder
Age ain’t nothing but a number, alleen geldt dit helaas niet wanneer het om een kater gaat. Bummer! 

Bron: Grazia | Beeld: Young Adult

Laatste nieuws

Zie ook