8 Tips voor een stralende huid

En het kost je (bijna) niks.

Lees ook

De beste dingen in het leven zijn gratis, zelfs als het gaat om je beautyroutine. Maar, het verzorgen van je huid kan een grote investering zijn. Daarom, acht huidverzorgingstips waar je geen cent voor nodig hebt. Althans, ervan uitgaande dat je de meeste dingen al in je keuken hebt staan. 

Gezichtsmassage 

Last van wallen? Geen probleem. Natuurlijk kun je een oogcrème inslaan, maar je kunt ook gewoon je vingers gebruiken en jezelf een undereye massage geven. “Gebruik je ringvingers om zachtjes op het oogbot te drukken, waarbij je van de binnenste ooghoeken naar de buitenste ooghoeken beweegt. Herhaal dit twee tot drie keer”, zegt de beroemde facialist Cecilia Wong. “Dit zal niet alleen de bloedsomloop stimuleren, maar het helpt ook om fijne lijntjes te minimaliseren en ontstekingen te verminderen.”

Georgia Louise, celebrity schoonheidsspecialiste én La Mer global skincare adiviseur, is een groot voorstander van een massage over je hele gezicht. “Je handen zijn je krachtigste wapen om collageen te stimuleren en de producten die je gebruikt te activeren”, vertelt ze. 

Lees ook: Zo zorg je voor gezonde en sterke nagels 

Koelen 

Louise houdt van haar signature Facial Freeze Tools, om zwelling in het gezicht te verminderen. Maar, als je op zoek bent naar een budget optie, dan beveelt ze deze oude Hollywood truc: was je gezicht met ijswater. 

“Ik vind het geweldig om een grote gezichtsreiniging met koud water te hebben, vooral als je huid behoefte heeft aan verfrissing”, zegt ze. Niet alleen maakt een koude temperatuur je meer ontwaakt, het kan ook snel je wallen en poriën verminderen en een ontsteking kalmeren. 

Kussensloop 

Het schoonhouden van je kussens is een top schoonheidsgeheim. Kussenslopen kunnen vuil, oliën en bacteriën van je gezicht, haar en omgeving vasthouden. Dit kan een voedingsbron voor acne worden. Probeer je kussens minstens één keer per week te verschonen. Om te voorkomen dat producten niet op je kussen terecht komen, raadt Louise een zijden kussensloop aan. 

Slaap op je rug 

Naast voldoende nachtrust te hebben (waarschijnlijk de oudste gratis beautytip), schijnt het ook belangrijk te zijn hoe je slaapt. “Na blootstelling aan UV-stralen, die rimpels veroorzaken, is de meest voorkomende oorzaak je gezicht geplet in je kussen”, zegt Renée Rouleau, een beroemde schoonheidsspecialiste. “Het is alsof je de rimpels in je huid strijkt.” Slapen op je rug is dus ideaal, maar zeg dat maar eens tegen je lichaam als je in diepe slaap bent… 

Zeezout 


Heb je last van een puistje? Dan kan je twee dingen doen: je kunt er ijs opleggen om de ontsteking te verminderen of je kunt er zout op doen. “Zeezout heeft krachtige antibacteriële eigenschappen die olie uit je poriën trekt”, vertelt Karen Young, oprichter van Oui Shave. Ze raadt aan om één theelepel zeezout te combineren met voldoende water. Doe dit vervolgens op je puist, laat het tot een uur drogen (10 minuten voor gevoelige huidtypes) en spoel het vervolgens af. 

Was je handen 

Het is simpel, maar toch lijken we deze stap vaak te vergeten. “Je handen zijn bedekt met tonnen bacteriën door het aanraken van deurknoppen, toetsenborden et cetera”, vertelt celebrity-estheticus Joanna Vargas. “Wanneer je je gezicht aanraakt, verspreidt je die bacteriën over je huid, wat dan kan leiden tot oneffenheden en andere huidproblemen. Was dus altijd eerst goed je handen, voordat je aan je gezicht zit. 

DIY peeling masker 

Een favoriete peeling masker van Louise, vereist een paar huishoudelijke benodigdheden: bakpoeder, water en een scheutje citroensap. Meng twee theelepels bakpoeder met een theelepel water en pers er een beetje citroensap in. Breng het aan op je gezicht en laat het vijf minuten drogen voordat je het met water afspoelt. Geef nog vijf minuten de tijd en check dan je nieuwe stralende huid. 

Yoga 

“Je huid heeft baat bij houdingen die het bloed naar het gezicht laten stromen”, vertelt Young. De Downward Dog kan volgens haar al je bloedsomloop stimuleren, waardoor je huid een gloed krijgt. Hoe lang je volgens Young ‘m vast moet houden? Maar drie tot vijf minuten! 

Bron: Glamour US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook