Dit is wat haar op je kin kan betekenen

Zes dingen.

Ook weleens een vreemde haar op je kin gespot? Dan heb je deze er vast snel uitgeplukt, zonder er echt bij stil te staan. Logisch! Want de meeste mensen zullen af en toe haargroei krijgen op plekken waar ze het niet hadden verwacht. Maar als het hardnekkig blijft terugkeren, dan kan het een van deze zes dingen betekenen.

6 dingen 

1. Hormonen
Als je hormonen flink aan het schommelen zijn, kan het voorkomen dat je een verhoogde productie van het mannelijke hormoon hebt aangemaakt. En dat kan weer de oorzaak zijn van je haargroei.

Lees ook: Aha! Dit is dus de oorzaak van je jeukende borsten

2. Cushing syndroom 
Hoewel het syndroom heel weinig voorkomt, naar schatting 1 op de 50.000, hebben vrouwen wel drie keer meer kans om het te ontwikkelen. Het syndroom wordt veroorzaakt door een te hoog niveau van het hormoon cortisol. Dit zorgt voor meer gezichtshaar, maar kan ook leiden tot gewichtstoename, striae en sneller kans op blauwe plekken. 

3. Je wordt ouder 
Of je het nu leuk vindt of niet, we worden allemaal ouder. En dit kan dus ook een oorzaak zijn dat je gezichtshaar ontwikkelt. 

4. Gewicht
Afvallen of aankomen kan er ook voor zorgen dat je hormonen niet in balans zijn. Waardoor je dus kans hebt op meer haargroei. 

5. Medicijnen 
Het is zeldzaam, maar bepaalde medicijnen kunnen een toename van de haargroei veroorzaken. 

6. Genetisch 
Als je moeder, tantes en/of nichten er ook ‘last’ van hebben, is de kans best groot dat jij het ook zult ontwikkelen. 

Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je natuurlijk altijd even met je huisarts bellen. Mocht je er juist graag van af willen, overleg dan met een schoonheidsspecialist welke behandeling het beste bij jou past. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws