Prins Harry en Meghan Markle doen stap terug uit Britse koningshuis

De meningen zijn verdeeld.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben woensdag aangekondigd dat ze een stap terug zullen doen uit het Britse koningshuis. Ze zijn van plan hun tijd te gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Het koppel houdt zich de komende tijd nog steeds bezig met koninklijke verplichtingen, maar richt zich ook op nieuwe liefdadigheidsdoelen.

Conflicten

De beslissing lijkt te zijn genomen omdat er al tijden conflicten zijn met de roddelpers die de familie maar niet met rust laten. De druppel was toen tabloids een persoonlijke brief van Markle aan haar vader onderschepten en publiceerden. 

Harry zei onlangs: “Ik heb met eigen ogen gezien wat er gebeurt als iemand niet meer wordt behandeld als een persoon. Ik verloor mijn moeder en ik zie nu hoe mijn vrouw hier ook slachtoffer van wordt”, doelend op zijn moeder Prinses Diana, die overleed bij een auto-ongeluk na een achtervolging door paparazzi.

Lees ook: Prins Harry en Meghan Markle vluchten naar Canada

Moeilijk

Meghan gaf onlangs aan dat ze het moeilijk heeft. De voormalig Suits-actrice zei in oktober in de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis met tranen in haar ogen dat het zwaar is geweest. “Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat”, vertelde Meghan eerlijk. “Elke vrouw, vooral als ze zwanger is, zal zich kwetsbaar voelen. Dus met mijn leven onder een vergrootglas was dat een echte uitdaging. En als je dan een pasgeboren baby hebt, dan is dat veel druk.”

Door hun tijd te verdelen hopen Harry en Meghan dat hun zoon Archie wel de tradities van de koninklijke familie meekrijgt, maar dat het gezin daarnaast ook de ruimte heeft om zich te richten op nieuwe goede doelen.

Reacties

Ook onder de aankondiging van Harry en Meghan op Instagram regent het reacties. Vele volgers wensen het paar succes, maar er zijn ook teleurgestelde berichten. “Jammer en egoïstisch”, vindt een volger. “Iedereen hield van Harry voordat hij haar had ontmoet”, schreef een ander.

Op Twitter kan het koppel vooral op veel bijval rekenen. “Doe wat jullie gelukkig maakt”, schreef iemand op Twitter. Ook hopen meerdere fans dat Meghan nu haar acteercarrière nieuw leven kan inblazen. “Betekent dit dat er een spin-off komt van Suits?”

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws