11 Herkenbare situaties tijdens je eerste werkdag

Alleen lunchen bijvoorbeeld.

Lees ook

Weet jij nog hoe je je voelde op je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever? Inderdaad, spannend! Als je dit jaar van plan bent om een carrièreswitch te maken, bereid je dan voor op onderstaande fases die je meemaakt tijdens je eerste dag, week of maand bij je nieuwe werk

11 herkenbare fases 

1. Je wordt dik voor je wekker wakker
En dat terwijl je al vier verschillende wekkers had gezet. Je wil natuurlijk niet te laat komen op je eerste dag. 

Lees ook: 5 Tips die helpen bij je zoektocht naar een nieuwe baan

2. Desondanks kom je tijd tekort om de juiste outfit te selecteren
Kleren maken de man, de vrouw en vooral de werknemer. Je had van tevoren bedacht wat je aan wilde trekken, maar in werkelijkheid pakte het iets anders uit. 

3. Je onderschat je reistijd 
Goed dat je de avond van tevoren Google Maps nog even checkte. Maar dan staan er natuurlijk geen files. En een oud-Hollandsche vertraging kun je ’s ochtends eigenlijk niet gebruiken.

4. Je moet iedereen begroeten 
Awkward moment numero uno… geef je een knikje, een cheek on cheek of toch gewoon de ferme handdruk? Kies het juiste, anders word je eerste handdruk meteen een gouden.


5. Je leidinggevende heeft geen idee wie je bent 
Deze persoon heeft in een grijs, grijs, donkergrijs verleden bedacht dat er iemand bij moest komen. En in de meest ideale wereld hebben jullie elkaar ooit gesproken. Maar dat was in een grijs, grijs, donkergrijs verleden. Dus die chef heeft natuurlijk geen idee.

6. En natuurlijk onthoud je niet direct 150 namen 
Het obligate rondje handjes schudden. En dan hopen dat je je al die namen herinnert. Onbegonnen werk. Je hebt al moeite met het onthouden van een boodschappenlijstje.

7. En dan beginnen je nieuwe dagelijkse werkzaamheden 
Die je nóóit eerder hebt uitgevoerd. Dus heb je een idee? Nee, je hebt geen idee. 

8. Dus je doet maar of je het heel druk hebt 
Het is een kwestie van ‘ja’ knikken en ‘nee’ denken. Vol goede moed begin je met wat je denkt dat goed is. Maar heb je een idee? Nee, je hebt geen idee.

9. Bij de lunch zijn alle bondjes natuurlijk al gesmeed 
Dus ga je maar ergens zitten. Probeer je een beetje mee te praten. Maar kauwt in de praktijk zwijgend op je kleffe boterham. Smakelijk eten.

10. Je collega’s hebben je nog niet echt geaccepteerd 
Nee, van die ‘open en informele werksfeer’ is nog niet heel veel te merken. 

11. En ondanks alles, ga je morgen weer
En dat verdient gewoon hulde en lof. Welkom op je nieuwe werk! En na een tijdje blijkt het toch gewoon heel leuk te zijn, net als je collega’s; het begin is altijd moeilijk.

Bron: Upcoming | Beeld: Suits

Laatste nieuws

Zie ook