Blue Monday: zo overleef je de ‘meest deprimerende dag van het jaar’

Oftewel: zo overleef je elke maandag.

Lees ook

Je goede voornemens zijn in de soep gelopen, de dagen zijn donker, de vakantie is nog heel ver weg én de eerste dag van een lange werkweek is aangebroken: het is Blue Monday. Hier een aantal tips om de monday blues buiten de deur te houden. 

Positieve mindset

Tip 1: heb lak aan Blue Monday. Dat deze dag de meest deprimerende zou zijn is namelijk niet wetenschappelijk bewezen. Onderzoek wijst uit dat deze maandag net zo ‘deprimerend’ is als alle andere maandagen. Geen reden dus om je te focussen op de negatieve dingen die Blue Monday met zich mee zou brengen, want dat zit simpelweg tussen onze oren. 

Lees ook: Waarom januari aanvoelt als één grote maandag

Goed begin

Wat wél wetenschappelijk bewezen is: sporten maakt je gelukkiger. Doordat je lichaam zich inspant, komt er endorfine vrij, en daar word je vrolijk van. Ga dus even een rondje hardlopen of wandelen, dat doet wonderen.

Treat yourself


Liefde gaat door de maag. Trakteer jezelf op iets lekkers, bij voorkeur je favoriete chocoladereep. Bij het eten van chocola maakt je lichaam ook endorfine aan waardoor je dus lekkerder in je vel zit. Tip: sprenkel wat chocola over je havermout en combineer dit met stukjes banaan. Goed begin van de dag! 

Stel één doel voor jezelf

Stel één doel voor jezelf en focus je daar op. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven. Door alle drukte raak je snel afgeleid, concentreer je dus op dingen die je écht belangrijk vindt. Het behalen van die doelen is niet eens zo noodzakelijk, als je voor je gevoel maar stappen de goede kant op maakt.

Goede voornemens

Zijn jouw goede voornemens al in de soep gelopen? Geen zorgen. Eigenlijk is het achterhaald om goede voornemens alleen op 1 januari te beginnen. Je kunt net zo goed beginnen op 21 januari. Een tip om ze deze keer wel waar te maken: begin met kleine stapjes en zorg dat je niet te snel wilt, want dat maakt de kans op een terugslag alleen maar groter. Vier ieder stapje dat je dichter bij je doel brengt, heb geduld en laat je niet uit het veld slaan als het even tegenzit.

Bron: Marie Claire | Beeld: The Good Wife

Laatste nieuws

Zie ook