Dit is hoe je je werkdoelen bereikt zonder connecties

Aha

Lees ook

Je hebt het vast vaak genoeg gehoord, hoe belangrijk het is om connecties te hebben in de industrie waarin je wilt werken. En in veel gevallen is dit inderdaad van cruciaal belang. Maar wat als je geen connecties hebt? Met deze tips kan jij toch je werkdoelen bereiken. 

1. Netwerken

Als je op zoek bent naar een baan, laat dat dan aan zoveel mogelijk mensen weten. Misschien is je oom’s buurman een manager bij het bedrijf waar je wilt werken. Je zult verbaasd zijn over hoeveel verborgen connecties er opduiken als je eenmaal begint met je zoektocht naar een baan. 

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je je baan haat


2. Nieuwe contacten

Het is nooit te laat om nieuwe connecties te maken. Als niemand in je persoonlijke netwerk je kan helpen, probeer dan met mensen in contact te komen die jou verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld mensen die succes hebben geboekt bij een bedrijf of in een vakgebied waarin je geïnteresseerd bent. De makkelijkste manier om dit te doen is doormiddel van LinkedIn.

3. Maak je huiswerk

Als het je niet lukt om een persoon op te sporen waarmee je in contact kunt komen, zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van de branche en de specifieke organisaties. Dat betekent dat je onderzoek moet doen naar de mensen waar je voor wilt werken.

4. Solliciteer 

Terwijl het hebben van een connectie wel kan helpen, zegt dit nog niet zoveel. Als je echt perfect bent voor de baan, solliciteer dan op de ouderwetse manier. Het hebben van een goede cv, relevante ervaring en een positieve houding kan veel krachtiger zijn dan welke connectie dan ook.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: The Devil Wears Prada

Laatste nieuws

Zie ook