Zo houd je een duurzame lifestyle vol

You can do it!

Lees ook

Er wordt de afgelopen jaren veel waarde gehecht aan duurzaamheid en de opwarming van de aarde is hiervan de voornaamste reden. Mensen die duurzaam leven zeggen wel eens een duurzame lifestyle te hebben. Maar hoe kun je duurzaam leven en wat is een duurzame lifestyle? In dit artikel wordt uitgelegd wat een duurzame lifestyle is en hoe je dit kunt volhouden.

Wat is een duurzame lifestyle?

Een duurzame lifestyle is een manier van leven waarbij je alles doet om de aarde en alles wat erop leeft zo min mogelijk te beschadigen. Veel mensen denken dat een duurzame levensstijl erg moeilijk is, maar niets is minder waar. Je kunt vandaag nog beginnen in jouw eigen huis. Het is dan ook helemaal niet nodig om jouw huidige levensstijl volledig om te gooien. Met een duurzame lifestyle draag jij een steentje bij aan de natuur, dus waarom niet?

Lees ook: Waarom januari aanvoelt als één grote maandag

Hoe duurzaam leven?

Het kan zijn dat je nog niet zo goed weet hoe je duurzaam kunt leven, Geen probleem, want hier worden een aantal tips gegeven. Als eerste kun je beginnen met je energierekeningen te bekijken. Lopen deze hoog op en denk je dat dit goedkoper kan? Je kunt online energie vergelijken. We zijn snel geneigd om oude of kapotte elektronische spullen in de afvalcontainer te gooien. Dit kan ook anders; breng ze bijvoorbeeld naar een recyclepunt. Er zijn vele verschillende recyclepunten. Je kunt deze allemaal vinden op het internet. Veel merken hebben acties waarbij je gebruik kunt maken van cashback. Als jij bij aankoop van een nieuwe telefoon je oude inlevert krijg je korting. Jouw oude telefoon wordt vervolgens gerecycled, super duurzaam! Je kunt er ook voor kiezen om tweedehands apparaten te kopen.

Bespaar op de stroomkosten

We zijn gewend alle apparaten in huis aan te laten staan terwijl dit totaal onnodig is. Gebruik jij jouw televisie of radio terwijl je slaapt? Nee, die gebruik je nooit als je slaapt. Je kunt tot wel 100 euro per jaar besparen door de stekkers van deze apparaten ‘s nachts en op vakantie uit het stopcontact te trekken. Je kunt apparaten ook op slaapstand of stand-by modus zetten, dit scheelt enorm veel energie. Als je dit teveel werk vindt kun je een stekkerdoos met schakelaar kopen. Je kunt meerdere apparaten op deze stekkerdoos aansluiten en ze tegelijk uit zetten door de schakelaar om te zetten.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook