Dit zijn een van de lekkerste restaurants van Nederland

Deze vijf wil je weten.

Lees ook

Al 42 jaar stellen professionele proevers een lijst samen met de 500 allerlekkerste restaurants van Nederland: Lekker. Van bistro tot sterrenrestaurant, Lekker weet waar je moet zijn en is er voor iedereen. Deze onderstaande vijf wil je op je eigen lijstje zetten. 

1. FG Foodlabs – Rotterdam 

Bij FG Foodlabs in Rotterdam wordt experimenteel gekookt door François Geurds, die volledig opgaat in de drukte van zijn ‘laboratorium’.

2. Belluga Loves You – Maastricht 

Sinds 1 september zijn Servais en Stephanie Tielman de nieuwe eigenaren van Beluga Loves You. ‘Pure smaken’ en ‘het samen doen’ zijn de thema’s waar het restaurant voor staat. 

3. Le Petit Bistro – Sneek 

Dit kleine restaurant van Jan Gerard van der Wal, midden in het Friese Sneek, maar met de sfeer van een Parijse bistro, doet zijn naam eer aan. Le Petit Bistro staat bekend om zijn Franse boerenkeuken: puur, eenvoudig en smaakvol met dagverse, regionale producten.


4. De Ertepeller – Papendrecht 

Dat restaurant De Ertepeller het mooiste uitzicht heeft van het Drechtstedengebied, daar hebben patron-cuisinier Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg gelijk in. Want: recht tegenover het historische havenfront van Dordrecht. Maar vlak het restaurant niet uit. De menukaart bestaat uit aantrekkelijke gerechten en een rijke wijnkaart. 

5. Spetters – Breskens 

Veel licht, veel blond hout, comfortabele stoelen, met linnen gedekte tafels en een geweldige akoestiek: dit is het domein van chef-kok Laurent Smallegange. In zijn bejubelde gerechten spelen lichtzure smaken de hoofdrol en sommelier Andres Cocquyt zoekt bij elk gerecht de mooiste wijn. 

Bron: Lekker | Beeld: Jay Wennington

Laatste nieuws

Zie ook