Dit is waarom je van een hoge staart hoofdpijn kunt krijgen

Herkenbaar!

Dit is waarom je van een hoge staart hoofdpijn kunt krijgen

Het dragen van een hoge staart is misschien wel de eenvoudigste manier om je haar op te steken. Maar als je je haar te vaak strak vastzet, kan dat je hoofdhuid onder druk zetten. Het effect hiervan komt je waarschijnlijk bekend voor. 

Hoofdpijn

In je haar zelf zitten geen zenuwen, maar onder je haarzakjes en in je hoofdhuid wel. Wanneer je staart deze zenuwen beklemt, leidt dit in veel gevallen tot een vervelende hoofdpijn. Het is een veel voorkomend probleem en een grote irritatie bij veel vrouwen. De kans op hoofdpijn wordt vergroot als je vaak last hebt van migraine of stress. 

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je een uur later dan normaal opstaat

Oplossing

Als je hoofdpijn krijgt van je paardenstaart, is het het best om je haar even los te halen. Masseer je hoofdhuid zachtjes in het gebied waar je pijn hebt en geef je haar de tijd om even te rusten. Vaak is de pijn na een uur helemaal verdwenen. Als je vaak dit soort hoofdpijn ervaart, moet je wellicht je go to kapsel opnieuw overwegen. Het kiezen voor bijvoorbeeld een vlecht kan de pijn helpen voorkomen. Meestal kan het verplaatsen van de paardenstaart ook de hoofdpijn verlichten. 

Beauty
  • Huffpost
  • Jason Lloyd-Evans