Dit zijn de meest voorkomende make-up blunders

Oeps.

Lees ook

Waarschijnlijk heb je jezelf wel eens betrapt op een make-up blunder. Je weet wel, toen je als 16-jarige met een veel te dikke laag bronzer de deur uit ging, niet helemaal snapte waar lipliner nou voor bedoeld was en een dikke zwarte streep eyeliner onder je ogen heel cool vond. Maar ook nu ga je waarschijnlijk weleens de mist in, zonder dat je het door hebt. Komen ze, de 10 meest gemaakte make-up fouten

De 10 meest voorkomende 

1. Je wenkbrauwen kaalplukken
Prima dat je geen oerwoud boven je ogen wil, maar haal ook niet teveel weg. Het geeft je gezicht veel meer uitstraling als je mooie volle wenkbrauwen hebt.

2. Je wenkbrauwen volledig inkleuren
Een beetje bijtekenen doen we allemaal, maar overdrijf het niet. Ga voor een natuurlijke look en vul alleen de gaten in, zodat je niet twee dikke zwarte wenkbrauwen boven je ogen hebt.

Lees ook: Waarom je je oogcrème ook voor je lippen zou moeten gebruiken

3. Over contouren
Als we Kim Kardashian moeten geloven is contouren helemaal hét ding. Shape je jukbeenderen een stuk naar voren en creëer prachtige schaduwen. Maar de bedoeling van contouren is er beter uitzien, zonder dat je ziet dat je aan het shapen bent geweest.

4. Kleurverschil
Een klassieke fout die nog steeds veel gemaakt wordt: foundation op je gezicht en niet je nek meenemen. Het resultaat: een enorm kleurverschil.


5. Lipstick op je tanden
Heb je netjes je lippen knalrood gestift, blijkt een uur later dat het ook al de hele dag op je tanden zit. Eeks! Houd daarom tussendoor in de gaten of alles nog netjes op z’n plek zit.

6. Te donkere lipliner
Ook eentje in de categorie ‘kan echt niet meer’: donkere lipliner en lichte lippenstift. Gebruik je graag lipliner? Kleur dan liever je hele lippen in, zo blijft ook je lippenstift daarna beter zitten.

7. Te veel poeder
Poeder is er om je make-up op zijn plaats te houden en een glim-hoofd tegen te gaan. Maar teveel poeder zorgt ervoor dat je eruitziet als een spook, dus poeder het geheel met mate af.

8. Gechipte nagels
Je nagels mooi in de lak is altijd goed en staat verzorgd. Maar als het een half uur later al af begint te bladderen… Gebruik daarom een goede topcoat of gellak om zo lang mogelijk van je nagels te genieten.

9. Een oranje gezicht
Een beetje bronzer om er gezonder uit te zien begrijpen we volkomen, maar ga niet té enthousiast in de weer met je poederdoos.

10. Te veel parfum
Lekker ruiken geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Maar spuit met mate, want je wil niet dat mensen om je heen misselijk worden van jouw overdosis aan geur.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook