Met deze handige hack laat je je sieraden weer sprankelen

Het zal je verbazen.

Lees ook

Worden jouw sieraden ook snel ‘dof’? Wij weten dé hack hoe je ze weer shiny kunt krijgen. Niemand minder dan Queen Elizabeths ontwerpster deelt de tip, namelijk: gin. Huh?

Schoonmaken diamanten 

In het boek genaamd: The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe, geschreven door de persoonlijke ontwerpster van Queen Elizabeth, Angela Kelly, wordt dé tip voor het schoonmaken van de diamanten vrijgegeven. 

Lees ook: Dit is je hoe vaak je je waterfles moet schoonmaken

Gin

“Een beetje gin en water zijn handig om de diamanten een extra sprankeling te geven, vertel het gewoon niet aan de juwelier!” schreef Kelly. Naast deze tip heeft ze nog een hele hoop andere reinigingsmethodes bedacht om de kostbare accessoires van koningin Elizabeth ready te maken om gedragen te worden. 

Sprankelend

“Een druppel afwasmiddel en water zullen alle haarlak vlekken laten verdwijnen.” Ondanks Kelly’s reinigingsmethodes worden de sieraden van de queen toch van tijd tot tijd gereinigd door professionele juweel-reinigers. “De juwelier van de koningin zal de stenen zo nodig een deep clean geven, dus voor mij is het gewoon een kwestie van een snelle schoonmaak en ze zijn weer sprankelend,” voegde Kelly toe.

Bron: Beau Monde | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook