Zo breng je make-up aan als je een droge huid hebt

Easy done.

Lees ook

Een droge, schilferige huid kan je grootste vijand zijn tijdens het aanbrengen van make-up. En dit probleem kan groter worden in deze koude wintermaanden. Maar je kunt je huid redden met een aantal eenvoudige stappen.

1. Hydrateer van binnenuit

Het drinken van te weinig water kan negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van je huid. En het drinken van veel koffie, kan ook de oorzaak zijn van je droge huid. Dus drink genoeg water en laat dat kopje koffie wat vaker staan.

2. Reinig voorzichtig

Zorg ervoor dat je een zachte reiniger gebruikt zonder agressieve middelen. Reinigingsmiddelen op oliebasis zijn perfect voor een droge huid.

3. Voed je huid

Het is van belang dat je elke ochtend en avond een goede vochtinbrengende crème gebruikt om je huid te voeden. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel gaat schilferen.

4. Goede foundation

Het vinden van de juiste foundation voor jouw huidtype kan een lange zoektocht zijn, maar voor het eindresultaat is het de moeite waard. Ga voor een foundation die je huid hydrateert. Vermijd daarnaast ook poeders, die de foundation kunnen uitdrogen.

5. Lipverzorging

Een droge huid kan ook een ravage aanrichten aan je lippen, vooral in deze tijd van het jaar. Ga op zoek een lippenbalsem die vol zit met hydraterende ingrediënten.

Bron: Byrdie | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook