Eerste Nederlandse Netflix-serie schijnt doodeng te zijn

De serie wordt direct in meer dan 190 landen gereleased.

Een enge maar sexy wereld. Zo omschrijft hoofdrolspeelster Jade Olieberg Ares, de eerste Nederlandse Netflix Original. Een psychologische horrorserie die wel eens haar definitieve doorbraak zou kunnen betekenen.

Netflix Original

Natuurlijk was er al Undercover, de Vlaams-Nederlandse misdaadserie over drugsbaron Ferry Bouman (gespeeld door Frank Lammers), maar nu is met Ares de eerste echte Netflix-serie van eigen bodem daar.

Lees ook: Verwijderalarm! Deze titels verdwijnen deze maand nog van Netflix

Verhaallijn

De serie wordt direct in meer dan 190 landen gereleased. Een feit dat ook voor Jade nog onwerkelijk is. “Ik realiseer mij nog niet heel goed hoe groot dit is”, laat ze weten aan BuzzE. “Het is onvoorstelbaar. Het voelt soms alsof ik droom.”

In Ares worden beste vrienden Rosa (een rol van Jade) en Jacob (Tobias Kersloot) gevolgd. Ze studeren geneeskunde en worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap waar ze zich overgeven aan een wereld vol rijkdom en macht. Spanning gegarandeerd, aldus Jade.

Horrorelementen

“Het is een enge maar ook zeker sexy wereld met horrorelementen. Maar het is niet dat in elke scène bloedspetters zitten”, zo omschrijft Jade de serie. “Hoe eng het is? Dat ligt eraan hoeveel je aan kan”, lacht ze. “Maar ik denk dat sommige mensen dit zeker niet voor het slapengaan moeten kijken.”

Ares is vanaf morgen 17 januari op Netflix te zien. 

Bron: Grazia | Beeld: Ares

Laatste nieuws