Zo kies je vanaf nu altijd de goede rij in de supermarkt

Handig.

Lees ook

Weer de verkeerde rij bij de supermarkt gekozen? Vaak zit dit tussen je oren, maar er bestaat een kans dat je ook écht de foute keuze hebt gemaakt. Vanaf nu niet meer, want op deze manier kies jij de eerst volgende keer de juiste rij.

Volle boodschappenkar

Volgens voormalig wiskundeleraar Dan Meyer moet je, als er in elke rij 2 à 3 wachtenden voor je staan, achter iemand gaan staan waarvan de boodschappenkar helemaal volgeladen is. Hij zegt: “Dat lijkt tegenstrijdig, maar elke persoon heeft een vaste tijdsduur nodig om hallo te zeggen, te betalen, dag te zeggen en de rij te verlaten.” Volgens zijn onderzoek duurt dit gemiddeld 41 seconden per klant.

Lees ook: 10 Verschrikkelijke momenten tijdens een groepsles in de sportschool

Aantal dingen

Voor elk item in de winkelkar moet je gemiddeld drie seconden rekenen. Het is dus een slecht idee om een rij te kiezen waar veel mensen in staan die maar een paar dingen in hun kar hebben liggen. Vier verschillende mensen met 25 spullen in de kar duurt dus langer dan één persoon die 100 dingen heeft gekocht.

Andere klanten

Oprichter van het Amerikaanse bedrijf Same Ole Line Dudes, Robert Samuel, geeft ook nog wat tips. Kies bijvoorbeeld altijd de linkerrij, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn en zij hebben hierdoor de neiging om vaker de rechterrij te kiezen. Ook is het handig om naar andere klanten te kijken. Zo doet een oud echtpaar er vaak wat langer over dan een jong stel. Als laatste zegt Robert Samuel dat je beter een rij kan pakken die leidt naar verschillende kassa’s. Volgens hem heeft onderzoek aangetoond dat die sneller werken dan kassa’s die maar één rij hebben om aan te schuiven.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook