Goed nieuws! Een glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

Nooit meer naar de sportschool?!

Goed nieuws! Een glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

Je kunt natuurlijk sporten om je fitter te voelen, maar je kunt ook gewoon een fles rode wijn opentrekken. Onderzoek heeft aangetoond dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uur zweten in de sportschool. Zeg dat lesje bodypump maar af, drink vanavond een glaasje rood... 

Voordelen

Dit is nieuws waar we blij van worden. Een glas rode wijn is niet alleen heerlijk, het heeft ook hartstikke veel voordelen voor je gezondheid. Dat hebben we te danken aan het stofje resveratrol. Volgens onderzoekers van de universiteit van Alberta heeft resveratrol een vergelijkbaar effect op je lichaam als sporten.

Lees ook: Dít gebeurt er als je in slaap valt met een tampon in

Hartfunctie

Dat zit zo: resveratrol maakt je spieren sterker, zorgt voor een betere hartfunctie en verbetert je fysieke prestaties. Ook heeft het een gunstige werking op je stofwisseling. En daar houdt het niet op, want resveratrol helpt volgens de onderzoekers ook hartaandoeningen en kanker voorkomen.

Ratten

Voordat je te enthousiast aan de rode wijn gaat, moeten we er wel bij melden dat het onderzoek niet op mensen is getest maar op ratten. Volgens de onderzoekers is het effect op mensen echter hetzelfde. En let wel: het gaat om een glás rode wijn, niet om een hele fles.

Lifestyle
  • Marie Claire
  • Just Go With It