Onderzoek: hoe meer make-up, hoe slechter in leidinggeven

De hoeveelheid make-up op je gezicht, kan veel over een persoon zeggen.

Lees ook

Een blush’je hier en een rode lip daar, velen houden ervan. Toch kan de hoeveelheid make-up op je gezicht veel over een persoon zeggen, blijkt uit het onderzoek van de Schotse universiteit Abertay.

Kwaliteiten

In het onderzoek werden 150 mannelijke en vrouwelijk respondenten gevraagd om wat vragen te beantwoorden. Het ging over de combinatie vrouwen gepaard met ‘leiderschapskwaliteiten’. De respondenten kregen verschillende foto’s te zien van vrouwen, waar de persoon soms veel en soms wat minder make-up droeg.

Lees ook: Dit is waarom je van een hoge staart hoofdpijn kunt krijgen

Leiderschap 

Eerder werd al gezegd dat ‘hoe meer make-up een vrouw draagt, hoe dominanter’, maar als het om leiderschapskwaliteiten gaat, blijkt dit toch anders. “Een vrouw met veel make-up wordt zowel door mannen als door vrouwen lager beoordeeld op het hebben van leiderschapskwaliteiten. Als de mate waarin de vrouwen waren opgemaakt werd gehalveerd, waren de resultaten wisselvalliger en werd de persoon soms gezien als een sterke leider.” Hmm…

Aantrekkelijk

Eerdere studies concludeerden dat aantrekkelijkheid en salaris ook verband met elkaar houdt. “Onderzoeker Watkins onderzocht de relatie tussen aantrekkelijkheid en de hoogte van salaris. Hij concludeerde dat aantrekkelijke mensen een hoger salaris kregen, maar dat dit alleen gold voor lagere managementrollen, bijvoorbeeld rollen waarin mensen veel met klanten te maken hadden. Als je naar hogere managementposities keek, was dat effect veel minder.”

Bron: Beau Monde | Beeld: Fifty Shades Darker

Laatste nieuws

Zie ook