Wow! Dit doet dansen met je

We hebben een natuurlijk instinct om het ritme van muziek te volgen.

Lees ook

Vanaf nu jouw nieuwe favoriete bezigheid. Pak je danspartner bij de mouw en dáns!

Instinct

Nietzsche zei ooit: “Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn.” Wat blijkt? We hebben een natuurlijk instinct om het ritme van muziek te volgen. Zo klappen kinderen spontaan in hun handen, bij het horen van vrolijke muziek. En headbangen we los op een rocknummer. Dit komt doordat we natuurlijk de behoefte hebben om te communiceren via beweging met ons lichaam.

Lees ook: Is slapen met sokken nou goed of slecht voor je?

Meer overlevingskans

Muziek is een universele taal. Waar je ook vandaan komt, iedereen kan genieten van muziek en hoort dezelfde beat of melodie. Antropologische studies tonen zelfs aan dat groepen meer overlevingskansen hebben, als ze een gemeenschappelijke dans hebben om hun gevoelens al dansend te delen. 

Geluk

Naast dat muziek en dansen kunnen verbinden, zorgen zij ook voor onze fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat depressieve mensen die salsalessen volgen, zich na vier weken al beter voelen. Een ander onderzoek wees uit, dat mensen die regelmatig dansen, zich tevredener voelen. Over hun leven, liefde, relaties, werk, doelen… Dus: laten we dansen!

Bron: Beau Monde | Beeld: Hairspray

Laatste nieuws

Zie ook