Dit zijn de meest voorkomende angsten van werkzoekenden

Angst voor afwijzing en verandering bijvoorbeeld.

Op zoek gaan naar een nieuwe baan is altijd stressvol en vaak ook spannend. Veel mensen krijgen dan ook te maken met angsten voor afwijzing en verandering. Om je wat minder alleen te voelen in dit proces, zijn onderstaande dingen de meest voorkomende angsten bij werkzoekenden.

1. Niks terug horen

Wat als je niks van ze hoort? Wat als je cv gewoon in een zwart gat verdwijnt? Was het allemaal voor niets? Helaas zul je nooit enige garantie hiervoor kunnen krijgen en dat kan ontmoedigend werken. Vooral als je hebt gesolliciteerd voor verschillende banen en je van niemand iets terug hebt gehoord.

Lees ook: Zo voorkom je hoofdpijn als je de hele dag achter een computer zit

2. Twijfelen over wat je wil

Een goede sollicitatie heeft een goede motivatiebrief nodig, maar wat als je moeite hebt met het identificeren van wat je precies op tafel brengt? Het kan moeilijk zijn om jezelf op de markt te brengen.

3. Afgewezen worden

Het enige wat erger is dan genegeerd worden, is gehoord, begrepen, gezien en dan afgekeurd worden. Niemand houdt van een afwijzing.

4. Er niet klaar voor zijn

Als werkzoekende ben je misschien op zoek naar een volledige loopbaanverandering of wil je misschien hogerop komen. Hoe dan ook, het idee van een nieuwe baan kan eng lijken. Er worden nieuwe dingen van je verwacht. Alles zal veranderen, maar ben je er klaar voor? 

5. Verandering

Als je in het verleden een baan hebt gehad die je hart niet echt sneller deed kloppen, dan lijkt het misschien een beetje eng om weer onderaan te beginnen. 

6. Je verleden

Als werkzoekende maak je jezelf kwetsbaar. Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, weet je dat ze je hebben kunnen googelen. En als ze echt zijn gaan graven, dan hebben ze je misschien zelfs op de sociale media van iemand anders gevonden.

7. Niet het salaris krijgen dat je graag wil

Een droombaan gaat over meer dan alleen geld, anders zou het geen droombaan zijn. Maar laten we eerlijk zijn, geld zit nog steeds in het achterhoofd van de meeste mensen. Het is misschien niet alles, maar het betaalt wel de hypotheek, je eten en het laat vrijheid toe.

8. Vragen om hulp

Als je werkloos of geïnteresseerd in een nieuwe baan bent, dan is netwerken essentieel. Het kan heel moeilijk zijn om hulp te vragen, vooral als je op dit moment op een slechte plek bent waar je je niet goed voelt.

Bron: Lifehack | Beeld: BSR

Laatste nieuws