Dit effect heeft een ‘break’ op je relatie

Vaak nemen mensen om de verkeerde redenen een pauze.

Lees ook

Het nemen van een break in een relatie is iets wat veel stellen doen op het moment dat ze tegen problemen aanlopen. Maar het nemen van een zogenaamde 'pauze' is vaak niet de beste oplossing.

Redenen

Vaak nemen mensen om de verkeerde redenen een pauze. Sommigen gebruiken het als wraak om een partner te kwetsen, bang te maken of in de steek te laten als ze boos zijn. Dit is absoluut niet de juiste manier om met problemen om te gaan en helpt nooit om een relatie te herstellen. Anderen lassen een pauze in, als ze geen eind durven te maken aan de relatie.

Lees ook: 5 Dingen die koppels met een gezonde relatie nooit doen

Een break

Er zijn enkele gevallen waarin het nuttig kan zijn. Voor lange termijn relaties, die het breekpunt hebben bereikt waar beide partijen er doorheen willen werken, is het vaak een goede oplossing. In dit soort situaties kan het nuttig zijn voor één persoon om tijdelijk te verhuizen. Probeer je verplichtingen na te komen, spreek duidelijke afspraken af en blijf aan je relatie werken totdat je weer in staat bent om écht samen verder te gaan.

Oplossing

Het beste is om samen te kijken naar andere oplossingen. Het weglopen van de relatie als iets mis gaat, is slecht voor het vertrouwen van jullie beide. Kijk of het probleem op een andere manier is op te lossen. Als dat niet het geval is en je hebt er alles aan gedaan, dan kan het een optie zijn om uit elkaar te gaan.

Bron: InStyle | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook