Deze woorden worden het vaakst gezegd tijdens het praten in je slaap

Vaak aan het mopperen in je slaap?

Lees ook

Heb jij wel eens van iemand gehoord dat je praat in je slaap? Don't worry, want ongeveer 1 op de 20 mensen praat regelmatig in hun slaap. Maar wat zeggen we dan precies en wat betekent jouw mopperige gemompel eigenlijk?

Onderzoek

In een onderzoek is gekeken naar de meest voorkomende woorden die slaappraters gebruiken en de resultaten zijn vrij verrassend. Volgens Live Science zijn de woorden die we in onze slaap gebruiken vaak negatief en gericht op iemand of iets. De studie analyseerde de slaperige babbel van 232 volwassenen, waarvan 15 mensen geen en 129 mensen wél een slaapstoornis hebben. De overige 87 waren slaapwandelaars of ervaren nachtmerries en één deelnemer heeft slaapapneu.

Lees ook: 6 Dingen die je niet wist over je billen

Resultaat

Onderzoekers verzamelden de gegevens van twee nachten, waarbij ze registreerden wat de deelnemers in hun slaap zeiden. Ze merkten op dat de proefpersonen 883 keer in hun slaap spraken, met 3.349 samenhangende woorden, waarvan de meest voorkomende 'nee' was. Ongeveer 24% van de slaappraatjes was negatief, 22% bestond uit onbeleefde opmerkingen en 10% van de deelnemers vloekt in hun slaap.

Onbeleefd

Waarom we zo onbeleefd zijn? Hoewel het praten in je slaap veel overeenkomsten heeft met als je wakker bent, is er wel één groot verschil. Tijdens je slaap, ben je vaak ook aan het dromen. Hierdoor reageren je hersenen zich niet alleen op je spraak, maar ook op wat er gebeurt in je droom. En je kunt je vast voorstellen, dat dit nogal intens kan zijn.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook