Deze ‘gekke’ sollicitatietips werken echt

Vijf tips waar je vast nog niet aan hebt gedacht.

Lees ook

Een sollicitatiegesprek is vaak erg spannend en het is dus belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Doormiddel van deze gekke tips heb jij geheid succes bij het krijgen van je droombaan.

1. Kom niet te vroeg

We weten allemaal dat je nooit te laat moet komen bij een sollicitatiegesprek, maar het blijkt dat te vroeg komen ook niet in je voordeel werkt. Probeer tien minuten voor het gesprek aan te komen, zodat je de tijd hebt om je te settelen.

Lees ook: 3 Tekenen van een toxische werkomgeving

2. Ga sporten voor het gesprek

Eet de ochtend van je gesprek een gezond ontbijt en consumeer niet te veel cafeïne. Je kunt de zenuwen bestrijden door te sporten, als je tijd hebt natuurlijk.

3. Draag iets opvallends


Of het nu gaat om een kleurrijke sjaal of een statement ketting, het dragen van iets opvallends kan je helpen om een grote indruk te maken. Probeer het wel simpel te houden.

4. Gedraag je niet als een onbekende

Doe alsof je er al werkt. Hang je jas aan de kapstok en gebruik een mapje voor de documenten die je nodig hebt. Probeer er als een werknemer uit te zien, in plaats van als een bezoeker.

5. Vraag iets persoonlijks aan het einde

Een aantal persoonlijke en interessante vragen vanaf jouw kant, kan hem/haar aan het denken zetten. Enne, dat kan in je voordeel werken.

Bron: Glamour UK | Beeld: Younger

Laatste nieuws

Zie ook