4 Geld ‘regels’ die doorbroken moeten worden

Op weg naar een zorgeloos leven.

Lees ook

Het beheren van je financiën kan soms lijken op een fulltime baan, met veel beslissingen die je moet nemen en dingen die je moet leren. Maar het is tijd om alles wat je hebt geleerd te vergeten en deze 'geld regels' te breken. Zo ben je in no time op weg naar een zorgeloos financieel leven.

1. Creditcards zijn gevaarlijk

Het hebben van een creditcard is noodzaak bij het kopen van een auto en huis, maar ook tijdens het reizen mag hij niet ontbreken. Maak je je zorgen over het wegzakken in de schulden? Begin klein. Houd je saldo laag of gebruik je kaart slechts een paar keer per jaar om een kosten historie op te bouwen.

Lees ook: Dit populaire drankje schijnt cellulite erger te maken


2. Kopen is altijd beter dan huren

Om een huis te kopen moet je veel geld aan de kant leggen. Een aanbetaling kan oplopen tot 20 procent van de kosten van het huis. Zo een grote uitgave kan veel problemen met zich meebrengen. Als er bijvoorbeeld onverwachte kosten bijkomen, kan dat ervoor zorgen dat er schulden ontstaan. In de loop van de tijd, is een huis kopen ongeveer 37 procent goedkoper dan huren. Maar aangezien het lang niet vanzelfsprekend is dat je een huis kunt kopen, is huren in eerste instantie vaak een goede optie.

3. Jouw liefde voor koffie is waarom je blut bent

Het lijkt een kleine uitgave maar jaarlijks geef je er meer aan uit dan je in eerste instantie zult denken. In plaats van je te fixeren op de kosten die je kunt besparen, kun je beter je aandacht verleggen naar hoe je wat meer kunt verdienen. Of dat nu betekent dat je wat extra parttime werk moet zoeken of dat je nu moet investeren in een cursus voor het opbouwen van vaardigheden die later goed van pas kunnen komen.

4. Zes maanden ‘buffer’ is een must

Begin met een kleine spaarrekening. Zet 50 euro per maand of 5 procent van elke looncheque opzij op een online spaarrekening totdat je een vangnet voor een maand hebt opgebouwd.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook