Dit zijn de negatieve gevolgen van ‘altijd’ vrolijk zijn

Je kan ongelukkig worden van gelukkig zijn.

Lees ook

Het liefst willen we altijd vrolijk zijn, maar zoals alles in het leven, is te veel van het goede een slechte zaak. In dat geval kan het je zelfs ongelukkig maken. Dit kunnen de negatieve gevolgen zijn als je altijd probeert blij te zijn.

1. Je verliest je creativiteit

Wanneer je continu overweldigend geluk ervaart, dan kun je de creativiteit die je krijgt van stress en verdriet verliezen. Bovendien blijkt dat te veel positieve emotie en te weinig negatieve emotie mensen inflexibel maakt.

Lees ook: Aha! Dit is waarom jij en je vriend ruzie anders herinneren

2. Je wordt meer roekeloos

Onderzoek toont aan dat gelukkige mensen de neiging hebben om risicovoller gedrag te vertonen en bedreigingen te negeren. Waaronder overmatig alcoholgebruik, eetbuien en drugsgebruik. Zelfs als dit alles een beetje extreem lijkt, is de kans groot dat je spijt krijgt van sommige beslissingen die je hebt genomen toen je op het toppunt van blijdschap zat.

3. Je bent minder productief en gedreven


Geluk leidt over het algemeen tot een gevoel van tevredenheid en geeft ons het signaal dat onze doelen worden bereikt. Dat kan ervoor zorgen dat je stopt met je best doen voor de dingen die je graag wilt behalen. Maar negatieve emoties bestaan niet voor niets. Zonder het duwtje dat je boosheid of 'ongeluk' geeft, krijg je misschien nooit de motivatie om door te gaan.

4. Je wordt goedgelovig

Een ander onderzoek toont aan dat gelukkige mensen meer vertrouwen en goedgelovigheid hebben in vergelijking met hun pessimistische tegenhangers.

5. Je wordt ongelukkig

Wanneer je intense vreugde ervaart, is het alleen maar natuurlijk om er meer van te zoeken, een reactie die geworteld is in de evolutie van de mensheid. Maar het streven naar geluk leidt bijna altijd tot ongeluk. Onderzoek toont aan dat hoe meer men ernaar streeft om gelukkig te zijn, hoe minder kans men heeft om het te krijgen.

Bron: Popsugar UK | Beeld: Tyler Nix

Laatste nieuws

Zie ook