Deze eigenschap kan ervoor zorgen dat je sneller ‘vreemdgaat’

Waar ligt de grens?

Lees ook

Je zit in een goede relatie, bent blij met je partner en wil niets liever dan met hem of haar zijn. Maar op kantoor heb je bijvoorbeeld een 'werkvriend' waar je vijf dagen in de week fulltime mee samenwerkt. Ondanks dat jullie geen intimiteit delen, vertel je wel veel aan elkaar. Maar waar ligt de grens?

Riskant

Hoewel het je collega is en het normaal is dat jullie bepaalde zaken met elkaar bespreken, kunnen niet alle onderwerpen door de beugel. Het wordt 'gevaarlijk', als je over bepaalde privézaken praat die je eigenlijk met je echte partner hoort te bespreken en als je je platonische vriend aantrekkelijk begint te vinden. Hierdoor creëer je een emotionele afstand tussen jou en je echte partner.

7 Suggesties

Weet je niet waar je de grens moet trekken? Misschien dat deze zeven suggesties je eventueel kunnen helpen.

1. Speel niet met je relatie
Maak duidelijk aan diegene met wie je werkt of bevriend raakt dat je in een toegewijde relatie zit en dat dit erg belangrijk voor je is.

2. Nodig je partner uit als je na werktijd drankjes gaat doen
Natuurlijk hoeft dit niet elke keer, maar als je elke vrijdag een vrijmibo hebt en afzakt in de kroeg, nodig dan ook een keer je partner uit. Zo ontmoeten je collega's je partner en vice versa.


3. Deel nooit privé informatie over je partner
Het kan een makkelijke uitlaatklep zijn om je relatieproblemen met je aantrekkelijke platonische vriend te bespreken, maar doe het niet. Heb je raad nodig? Bel dan je beste vriend(in) op. Maar het allerbeste is natuurlijk om deze problemen samen met je partner op te lossen.

4. Sms'en, appen, bellen
Tijdens werktijd prima. Maar na werktijd is dit een no go, tenzij het echt dringend is en het uiteraard over werk gaat.

5. Wees transparant naar je partner toe
Ook als je een aantrekkingskracht voelt tussen jou en je goede vriend, wees eerlijk naar je partner toe. Dit is lastig, maar goede communicatie is altijd beter dan geheimhouding.

6. Wis geen gesprekken
Moet je een gesprek wissen? Dan had je het waarschijnlijk in eerste instantie nooit moeten versturen. Denk daarom na hoe je berichten over kunnen komen.

7. Werk aan je relatie
Zorg ervoor dat je weer een goede band met je echte partner opbouwt. Zoek uit waar het echte probleem ligt waardoor jullie minder met elkaar verbonden zijn.

Bron: InStyle | Beeld: My Best Friends Wedding

Laatste nieuws

Zie ook