Miljuschka Witzenhausen: ‘Dit is niet het realiteitsbeeld’

Body positivity!

Lees ook

Miljuschka Witzenhausen gebruikt haar Instagram niet alleen om lekkere baksels te showen, maar levert ook maar al te graag een bijdrage aan de hashthag #bodypositivity.

De real deal

Voor de tv-kok en Wie is de Mol-kandidaat geen gepolijst beeld, filters of andere tools om haar foto te 'perfectioneren'. Nee, bij Miljuschka krijg je gewoon de real deal.

“Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, Nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten, want ze worden omringd door stapels pizza's en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker”, schrijft ze.


Lees ook: Miljuschka Witzenhausen: 'Mijn moeder heeft alles opgegeven'

Goudeerlijke selfie

Na haar Instagram-post waar ze 'protesteert' tegen alle gepolijste foto's op internet, werd ze gisteren uitgenodigd om bij Jinek te praten over dit onderwerp. “Ik word er gewoon gallisch van. Het is echt een verslaving, die telefoon. Alles wat er voorbijkomt heeft een filter of is bewerkt met Photoshop.”

De moeder van twee maakt zich voornamelijk zorgen om de volgende generatie. “Als ik kijk naar kinderen, dan zitten zij nu al YouTube-video’s te bekijken over hoe ze in de perfecte stand moeten staan om de perfecte bolling te krijgen van een bil. En dan denk ik: dit gaat toch nergens meer heen?”

Miljuschka besloot daarom een goudeerlijke selfie, zonder filters, goede hoek or whatsoever, maar wel met een jetlag en that time of the month, van haar lichaam te plaatsen. “Iedereen weet dat hormonen bitches zijn, maar dan word je onzeker. En vaak ook wat voller. Toen dacht ik ineens: waarom zien zij er zo uit en ik zo? Maar daarna vooral: fuck it. Dit is niet het realiteitsbeeld.” 

Dit bericht bekijken op Instagram

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Bron: Grazia | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook