Aha! Zo kom je van je babyhaartjes af

En de reden waarom ze altijd afbreken.

Lees ook

Je kent ze wel, die korte haartjes langs je haarlijn. Niet iedereen is er even blij mee. Het laten 'uitgroeien' is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wij weten misschien wel raad. Dit is hoe je in no time van die vervelende babyhaartjes afkomt.

Haarlijn

Je babyhaartjes zijn dunner dan de rest van je haar, waardoor ze veel sneller afbreken. Dat houdt dus in dat ze meer verzorging nodig hebben. Daarnaast is onze haarlijn vaak de dupe van een heleboel gerommel en getrek. Dit zorgt er weer voor dat het erg lang kan duren voordat deze korte haartjes weer een stukje groeien.

Lees ook: Dit is waarom je niet met te warm water moet douchen

Afbreken

Het gebruik van een föhn of een krul- en stijltang, zijn veelvoorkomende boosdoeners als het gaat om het afbreken van je babyhaartjes. Maar ook het gebruik van een harde haarborstel kan het probleem vergroten. Daarnaast moet je oppassen met chemische stoffen, zoals bleek en haarverf, dit belemmert een gezonde haargroei. Het dagelijks dragen van een strakke staart of knot kan het haar ook onnodig belasten.

Voorkomen

Wees voorzichtig met borstelen en stylen. Beperk ook het gebruik van een krul- en stijltang tot maximaal één keer per week en stel een lage tot middelhoge temperatuur in als je je haar styled. Breng voor het stylen een hittebeschermer aan. Dit beschermt het haar zoveel mogelijk tegen de warmte. Gebruik daarnaast één keer per week een intensief en voedend haarmasker, dit voegt elasticiteit toe aan je haar om beschadiging te helpen voorkomen. En een gezond en evenwichtig dieet, zal de groei van je haar in het algemeen ten goede komen.

Bron: Glamour UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook