Waarom je je eenzaam kunt voelen in een relatie

Het feit dat je samen bent, betekent niet dat je dit ook altijd voelt.

Lees ook

Hoewel films en series laten zien dat je je nooit meer alleen voelt als je een partner hebt, is dat in werkelijkheid natuurlijk niet waar. Want ook als je gelukkig bent in een relatie, kun je je soms nog wel eens eenzaam voelen. Hieronder een aantal redenen waarom je dit kunt voelen en wat je er misschien aan kunt doen.

1. Je praat er niet over

Communicatie is de sleutel tot succes, zo ook in een relatie. Als je niet over je gevoelens praat, kan dit in de weg staan. Het is daarom belangrijk om elk gebrek aan communicatie te bespreken. Dit houdt ook in hoe je je voelt en hoe je partner zich voelt. Bespreek wat jullie beiden nodig hebben om je meer verbonden met elkaar te voelen.

Lees ook: Slaap je minder goed naast je partner? Met deze tips niet meer

2. Je kiest plezier boven verbinding

Natuurlijk is er niets mis met nieuwe dingen uitproberen, zodat jullie relatie uitdagend en leuk blijft. Maar het is ook goed om je soms wat kwetsbaarder op te stellen en het over de moeilijkere dingen in het leven te hebben. Het kan ervoor zorgen dat jullie band hierdoor sterker wordt en dat jullie je meer naar elkaar openstellen.

3. Zelfliefde

Als je je eenzaam voelt, check dan altijd eerst bij jezelf waar dit gevoel vandaan komt. Misschien heeft je eenzaamheid niet alleen te maken met je relatie, maar zijn er meerdere factoren waarom je dit voelt. Mocht het aanhouden, kijk dan of je misschien symptomen van depressie ervaart. Het praten met een therapeut kan dan hulpvol zijn.

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook