Dit moet je niet doen voordat je naar werk gaat

Het heeft veel negatieve gevolgen.

Lees ook

Het is heel normaal om 's ochtends het gevoel te hebben dat je routine een race tegen de klok is. En zelfs als het je veel stress bezorgt, check je toch nog even snel je werkmail zodra je uit bed stapt. Maar deze gewoonte schijnt negatieve gevolgen te hebben.

E-mail

Het checken van je mail in de ochtend, is volgens onderzoek veel slechter dan je denkt. Zodra je wakker wordt, zijn je hersenen op het toppunt van focus en creativiteit. Enne, het checken van je mail kan dit dus belemmeren. Je ochtend is de perfecte tijd om productief werk te doen, wat goede concentratie en strategie vereist. Maar door je mail te checken, richt je je op de doelstellingen van een ander en niet op die van jezelf. Dit kan ervoor zorgen dat je wordt afgeleid en je je focus verliest. Het is dus beter om ermee te wachten, totdat je op werk bent.

Lees ook: Zo vind je de motivatie om productiever te werken

Mediteren

Vervang het checken van je mail met mediteren. Dit verhoogt de hersenactiviteit en het zorgt ervoor dat je je productiviteit de hele dag door vasthoudt. Slechts tien minuten per dag kan je al helpen om wat extra denkruimte te krijgen. Zo heb je minder kans om emotionele beslissingen te nemen en kun je je gevoelens in balans houden. Meditatie is misschien geen magische oplossing voor je problemen, maar het zal je zeker in staat stellen om je te concentreren op je doelen.

Bron: Lifehack | Beeld: Sex and the City the Movie

Laatste nieuws

Zie ook