Deze producten moet je nooit als glijmiddel gebruiken

Volgens deskundigen.

Lees ook

Glijmiddel is soms een redder in nood, het houdt je nat en maakt de sex voor veel vrouwen een stuk prettiger. Toch moeten sommige dingen echt niet als glijmiddel worden gebruikt. Vermijd deze smeersels als je opzoek bent naar de perfecte oplossing.

Slagroom

Bewaar deze lekkernij voor op je ijscoupes. Als je creatief bent in bed, kan dat leiden tot gesmolten chocolade en slagroom, die plakkerig kunnen worden en hun weg vinden naar je v-area. Als deze producten in de vagina terechtkomen, kunnen ze een verandering in je zuurgraad veroorzaken. Enne, dat zal leiden tot vaginale infecties.

Lees ook: Aha! Dit is waarom jij en je vriend ruzie anders herinneren


Olie

Olijfolie, amandelolie en kokosolie (hoewel kokosolie volgens gynaecologen niet zeker is) zijn misschien niet de beste glijmiddelen, omdat ze de effectiviteit van latexcondooms verminderen en kunnen leiden tot een ophoping van bacteriën.

Vaseline

Vaseline is niet ideaal omdat het op olie gebaseerd is en de kwaliteit van een condoom vermindert.

Babyolie

Het ruikt heerlijk en is lekker zacht, maar babyolie is niet bedoeld als glijmiddel. Het is gemaakt van aardoliedestillaten, die kunnen schade veroorzaken aan vaginale weefsels. Ook deze oliën beschadigen condooms.

Bron: PopSugar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook