Dit is de vieste plek in je auto

We willen er liever niet aan denken.

Lees ook

Heb je je ooit afgevraagd wat de vieste plek in je auto is? Dan ben jij niet de enige. Amerikaanse onderzoekers hebben onderzocht welk auto onderdeel de meeste bacteriën bevat. En de resultaten zijn verassend.

1. Automatten

Volgens het onderzoek schijnt de aller vieste plek de automat van de bestuurder te zijn. Gelukkig raken we dit gebied niet vaak aan, dus we hoeven ons niet al te veel zorgen te maken over het volledig bacterievrij houden ervan.

Lees ook: Waarom je niet meer op een katoenen kussensloop moet slapen


2. Kofferbak

Na de vloermatten, had de kofferbak van de auto de op één na hoogste concentratie aan ziektekiemen. Als je alleen maar kampeerspullen en vieze schoenen achterin je auto vervoerd, is het logisch dat dit gebied erg snel vies wordt.

3. Bekerhouder

Vol met gemorste koffie, voedselkruimels en verzameld vuil, kwam de bekerhouder in een nauwe derde plek voor de vieste plek in de auto. En in tegenstelling tot de vloermat of kofferbak die we misschien niet al te vaak aanraken, gebruiken velen van ons waarschijnlijk de bekerhouder elke ochtend.

4. Dashboard luchtrooster

Op nummer vier staat het luchtrooster van je dashboard. Als dit rooster vol zit met bacteriën, dan worden deze ziektekiemen elke keer als je rijdt in de lucht rond gecirculeerd. Goed schoonmaken dus!

Bron: InStyle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook