MC Daily News: cleansing-crème versus cleansing-gel

beautyHoe vind je de beste cleanser voor je huid? Wij zochten het voor je uit.

Cleansing-crème of zelfs een wax-achtige textuur is heel mild voor je huid en daar maak je vooral een droge tot zeer droge huid happy mee.

The rules: een cleanser op crème-basis breng je aan op een droge huid of op een huid die nog iets vochtig is. Masseer het in en laat het even intrekken voordat je het afspoelt.

Hot: de “Wonder Wash” ofwel de Dry Skin Relief Bar van PCA skin, al gehypete in de US en nu ook hier verkrijgbaar. Het is een wax-achtige substantie die je aanbrengt met een vochtig sponsje, even in laat trekken en afspoelt. Je huid wordt er ongelofelijk zacht van. Geschikt voor de allergevoeligste types.

Insider tip: “een cleanser die ideaal is voor iedere droge tot zeer winterhuid” volgens Paulina Moes van Skins Institute.

Een cleansing-gel voelt meer aan als een opfrisser voor de huid.

The rules: met je vingertoppen aanbrengen op een vochtige huid en inmasseren, vervolgens rijkelijk afspoelen met water.

Hot: multi-purpose cleansing-gels die licht schuimen maar de huid niet uitdrogen en waarmee je met gemak ook je oogmake-up mee verwijdert. Een toner daarna gebruiken is niet nodig.

Insider tip: “Onafhankelijk of je nu een droge of een vette huid hebt, is het toverwoord voor reinigers: mild. Dus kies een cleanser zonder geurstoffen want die kunnen gemakkelijk voor irritatie zorgen”, aldus Paula Begoun (Cosmetic Cop).

PS. in ons februarinummer staat een klein foutje. Paulina Moes is van Skins Institute i.p.v. PCA

Op de hoogte blijven van beauty nieuwtjes? Check dan regelmatig deze pagina >