De manier waarop jij je haar borstelt kan je lokken verwoesten

De manier waarop jij je haar borstelt kan je lokken verwoesten

Je kunt je haar verwennen met zoveel maskers, serums en behandelingen als je wilt, maar als je het daarnaast niet goed behandelt heeft het weinig nut. Met name als je manier van borstelen verkeerd is. Je leest het goed: er is een manier die wél juist is, maar de meeste vrouwen zouden dit klusje verkeerd aanpakken.

Ten eerste mag je nooit je haar borstelen als het nat is, omdat het dan in de meest kwetsbare toestand is. Nat haar kan snel afbreken en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Dit geldt echter alleen voor steil haar. Heb je krullen, dan kun jij het juist beter niet borstelen wanneer het droog is. Heb je er toch een klit in zitten? Dan zou je er voorzichtig met je vingers doorheen moeten gaan, schrijft Marie Claire UK.

Wellicht de grootste fout die we maken op het gebied van borstelen, is dat we het niet vaak genoeg doen. Als je te vaak de borstel laat liggen, zullen je haren minder snel uitvallen waardoor ze geen plaats maken voor nieuw haar. Dit betekent niet dat je voortaan ieder uur een borstel door je lokken moet halen; dat tast de natuurlijke oliën aan en da's nu ook weer niet de bedoeling.

Dit is de beste plek om je parfum te spuiten >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen