Dit gebeurt er wanneer je niet aan een facewash doet

Dit gebeurt er wanneer je niet aan een facewash doet

Oké, laten we eerlijk zijn. We hebben allemaal wel eens een avond gehad waarop we onze gezichtsmake-up er niet hebben afgehaald, ook al wisten we diep van binnen dat dit allesbehalve goed is voor je huid. Wakker worden met eyeliner of mascara over ons gezicht klinkt niet onbekend. Maar wat gebeurt er als je daadwerkelijk niet langer je gezicht zou wassen? 

Puistjes
"Wat er gebeurt als je stopt met het wassen van je gezicht hangt sterk af van de conditie van je huid - vettig of droog - en wat voor soort dingen je gewoonlijk aanbrengt op je gezicht", vertelt Soren White, een gekwalificeerde dermatoloog, aan Allure. "Als je een vette huid hebt en je wast je gezicht niet, kan je een dramatische toename van puistjes zien. Als je een droge huid hebt en je je gezicht niet meer wast, kan je na een tijdje zien dat je huid er veel droger en doffer uitziet."

Waarom is reiniging zo belangrijk?
Je gezicht reinigen verwijdert make-up, olie en vuil. Zelfs als je geen make-up draagt, komt je huid in contact met resten van andere huidverzorgingsproducten (vochtinbrengende crèmes, zonnebrandcrème, enzovoort), verontreinigende stoffen, microben en vuil - om nog maar te zwijgen over oliën, zweet en dode huidcellen van de huid. Dus dames: altijd je gezicht wassen met water!

Bron: Allure l Beeld: Getty

Gerelateerde artikelen