Dit is de haartrend voor het najaar

Dit is de haartrend voor het najaar

Steeds vaker zien we dat trends van vroeger een comeback maken. Het laagjes-kapsel is er één van. Na het zien van deze mooie variaties op de look, wil jij direct een afspraak maken bij de kapper. 

Terug van weggeweest 

Lees ook: Trend alert! Het nieuwe seizoen brengt ook een matching haarkleur met zich mee

De Claw-haarklem werd begin dit jaar razend populair en ook de '90's scrunchie werd ineens high-fashion. Nu is het zogenaamde shag-kapsel aan de beurt. De laagjes zorgen voor een volumineuze coupe en je kunt variëren van wild krullend naar elegant stijl. Veel A-list celebrities gaan tegenwoordig door het leven met het populaire kapsel en geven ons nieuwe styling-inspiratie. Zie hier hun mooiste Shag-styles.

De ruige shag

Halle Berry’s krullende lokken geeft haar shaggy-coupe een ruige twist. Deze style geeft je haar prachtig volume, textuur en definitie. Ook haar pony is krullend en complimenteert haar gezicht door middel van de asymmetrische lagen.

-Tekst gaat verder onder beeld-

De minimalistische shag

Als je nog niet helemaal klaar bent voor een volledige shag-cut, kan je net zoals January Jones voor de minimalistische look gaan. Vertel je kapper dat je een korte pony wilt en aan de voorkant wat lange lagen. Breng wat volume-poeder aan op de hoofdhuid en masseer het in. Deze stijl geeft je dat rommelige jaren ‘70-gevoel.

De lange shag

De 50 shades-ster Dakota Johnson maakt ons duidelijk dat lang haar geen punt is voor een mooie shag. Dakota’s haar komt tot over haar schouders en heeft een lichte krul. Door de zachte lagen krijgt je coupe een beachy-vibe.

De classy shag

Dit is een van de meest classy shags. Chloë Grace weet hoe ze een dikke, gordijn-achtige pony moet stijlen. Ze tovert het ‘90’s kapsel om tot een moderne, glanzende coupe. Dit doet de actrice door haar haar stijl te maken en een voedende haarolie aan te brengen.

De shag zonder pony

Als je niet houdt van een pony, is deze shag  voor jou. Neem een voorbeeld aan het Britse model Alexa Chung. Haar shag heeft een scheiding in het middel en langere lagen dan normaal. Krul een paar golven in je haar en je hebt de look.

De krullende shag

Zendaya geeft het goede voorbeeld met haar ongelooflijk mooie coupe en laat zien dat een krullende pony super draagbaar is. Houd de pony wel lang, tot over de wenkbrauwen. Voor extra curliness droog je je lokken met een diffuser en een krul-definerende crème.

De stijle shag

Ook al lijkt een stijle shag een beetje tegenstrijdig, Kerry Washington laat zien dat het toch mogelijk is. Dit is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde shags ooit. Vraag je kapper voor een korte, piekerige pony en lange laagjes door je haar heen. Haal de stijltang er even door en je zult zien dat jouw laagjes prachtig tot hun recht komen.

Bron: Marie Claire US | Beeld: Getty

Gerelateerde artikelen