Eco-vriendelijke beautyproducten die de planeet een beetje redden

Eco-vriendelijke beautyproducten die de planeet een beetje redden

Graag brengen we eco-vriendelijke beautyproducten onder de aandacht. Zij richten zich op het weggooien van overbodige verpakkingen, het mijden van giftige chemicaliën en kunststoffen én het ondersteunen van duurzaam geproduceerde en plantaardige ingrediënten. We kunnen nu dus ook genieten van huid-, haar- en make-up producten die niet alleen goed werken, maar ons ook een goed gevoel geven! 

Stop met het verspillen van doekjes

Lees ook: Kendall Jenner lanceert een onverwachts beautymerk

Als het gaat om het verwijderen van je make-up, zijn er een heleboel mogelijkheden. Hoe verleidelijk is het om snel een make-up doekje langs je gezicht te halen, terwijl je gewoon in bed kunt blijven liggen? Precies! Maar, als je graag je steentje bij wil dragen aan het milieu, dan is er een andere optie mogelijk die net zo vriendelijk is voor je huid als voor de planeet. 

Speciale microvezeldoekjes werken met koud of warm water om je make-up eraf te halen. Ze kunnen heel vaak gewassen worden, voordat ze vervangen moeten worden. Dit bespaart je niet alleen veel geld, maar het milieu bespaar je ook veel weggegooide doekjes.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Face Halo (@facehalo) op

Plastic not so fantastic 

De oceanen worden overspoeld door badkamer afval, en niet het soort dat je denkt. We hebben het over de plastic producten die we dagelijks weggooien als plastic tandenborstels, tandpasta tubes en wegwerpscheermesjes. "Elk plastic scheermes dat je ooit in je leven hebt gebruikt, bestaat nog steeds ergens op deze aarde en zal ook niet vergaan. Daarom heb ik besloten om over te stappen op een safety razor. Makkelijk te gebruiken en ook heel gemakkelijk te verwisselen", zegt Banish oprichter en CEO Lottie Dalziel

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lottie Dalziel @ Banish (@banish.au) op

Houtskool 

Houtskool bevat natuurlijke eigenschappen die als een magneet werken en onzuiverheden zoals make-up en vuil van het huidoppervlak verwijderen. Het toevoegen van een houtskool gebaseerd product in je dagelijkse routine, kan je olieproductie in evenwicht brengen en de glans van je huid na verloop van tijd verhogen. Omdat het geen vervelende chemicaliën bevat, kan dit wondermiddel ook worden gebruikt voor de gevoelige huid. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LUSH MALAYSIA (@lushlife.my) op

Stop met het gebruik van spuitbussen 

We zijn niet anders gewend. Onze droogshampoos, haarsprays én deodorants hebben gecomprimeerde gassen of koolwaterstoffen nodig om hun ding goed te kunnen doen. Maar, wist je dat de effecten van deze spuitbussen invloed hebben op onze luchtkwaliteit én waterwegen? Studies tonen aan dat spuitbussen voor meer vervuilende wolken zorgen. Om de lucht te sparen, probeer dan eens deodorant balsems (of rollers) uit of ga voor droogshampoo in poedervorm. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Gathershop (@gathershop) op

Bron: Marie Claire AU | Beeld: Instagram, Jason Lloyd-Evans