How to: French Chignon

collage-23Tijdens de Marie Claire Prix de la Beauté is fashion director Simone gesignaleerd met een prachtige hairdo: de French Chignon. Hairstylist Rachel Geerman maakte deze fantastische knot bij Simone en geeft tips zodat jij straks ook met deze updo de show steelt.  

Stap 1 Breng op handdoekdroog haar eerst wat verstevigende mousse aan. Föhn het haar droog en gebruik hierbij een ronde borstel. Op de aanzet spray je een beetje texture spray,  deze maakt de aanzet iets stroever waardoor er meer volume ontstaat.

Stap 2 Verdeel het haar in twee delen, boven en onder. Als je veel haar hebt, zorg er dan voor dat de bovenpartij uit iets minder haar bestaat zodat het eindresultaat niet te massief wordt.

Stap 3  Maak een strakke lage staart en draai vervolgens de staart in een kleine knot. Zet deze vast met schuif- en steekspeldjes. Wil je een nonchalante en rommelige knot? Spray dan eerst wat texture spray over de staart en draai het daarna in een knot.

Stap 4 Toupeer de bovenpartij met een zachte borstel en gebruik hierbij een zachte haarlak en modelleer het haar met je handen in de juiste vorm. Zet de bovenpartij vast boven het knotje.

Stap 5 – de finishing touch Als je een pony of een lok hebt, föhn deze dan in model en breng vervolgens nog wat haarlak aan.