Mannen houden van natural beauty’s

Van Noten bbt S14 019Bijna alle vrouwen dragen make-up om er mooier, aantrekkelijker of er jonger uit te zien. We willen ons van onze beste kant laten zien. Hebben we een feestje, dan maken we er helemaal werk van om op deze manier bijvoorbeeld goed in de smaak vallen bij het andere geslacht.

Maar nu blijkt uit een onderzoek, dat is gepubliceerd in de Quarterly Journal of Experimental Psychology, dat mannen vrouwen zonder enige vorm van make-up mooier vinden. They like natural beauties. Heren voelen zich namelijk meer aangetrokken tot een vrouw wanneer ze 40 procent minder make-up draagt dan haar hevig opgemaakte leeftijdsgenoten. 44 vrouwen deden mee aan het experiment en maakten zichzelf op alsof ze die avond naar een feestje gingen. Om te checken wat anderen hiervan vinden, werden er voor- en na foto’s gemaakt. Na het gebruik van een make-up product werd een snapshot gemaakt.

Vervolgens werden mannen en vrouwen gevraagd op welke foto’s de vrouwen het meest aantrekkelijk waren. Verrassend genoeg vonden de mannen én de vrouwen de deelnemers het mooist wanneer ze veertig procent minder make-up op deden dan ze van plan waren. Ben je dus van plan om op mannenjacht te gaan, dan kun je beter alleen wat foundation en mascara opdoen. Meer heb je ook helemaal niet nodig. Dit geldt overigens niet alleen voor de single ladies, geen enkele vrouw heeft veel make-up nodig.