Meer donkere modellen op de catwalk en in campagnes

collageBij Marie Claire juichen we toe dat we eindelijk meer donkere modellen zien.Yves Saint Laurent werkte vroeger met de prachtigste donkere modellen zoals Pat Cleveland. Ook keken we jaren naar de schitterende Naomi Campbell, maar tot onze teleurstelling zagen we met name in Milaan de vorige jaren weinig kleur op de catwalk. Vorig jaar deden ex-modellen Bethann Hardison en Chanel Iman een oproep om meer donkere modellen in te zetten en dit oproepje lijkt effect te hebben. Er werden meer dark skin beauties gecast. Alicia Keys is op dit moment het gezicht van Givenchy, model Jourdan Dunn was dat van Burberry en Malaika Firth straalde in een campagne van Prada.

collage runway

Joan Smalls is één van de Victoria’s Secret Angels, Ajek Deng loopt regelmatig over de catwalk en Alek Wek is één van de grootste donkere modellen. Ze was veel te zien in zowel campagnes als op de catwalk en dan hebben we het niet over kleine namen. Alek werkte voor onder andere Alexander McQueen, Givenchy, Armani, Fendi en Dior.

“De donkere modellen zijn nog steeds in de minderheid, maar het gaat zeker de goede kant op”, aldus Chanel Iman en Bethann Hardison.

Beeld 1: Alicia Keys, Jourdan Dunn en Malaika Firth.

Beeld 2: Joan Smalls, Ajek Deng en Alek Wek.