Oei, we geven 8.600 euro uit om er uitgeslapen uit te zien

slaapVan wallen tot donkere kringen: we zijn ze liever kwijt dan rijk en dat is de reden waarom mensen gedurende hun hele leven ruim € 8.600 uitgeven om er uitgeslapen uit te zien en zich wakker te voelen.

Na een korte nacht zien mensen er gemiddeld zo’n drie jaar ouder uit dan ze zijn, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder tweeduizend mensen. Dat meldt Telegraph. En dat willen we natuurlijk niet, dus is er geld nodig om wallen en donkere kringen te bestrijden. Daarom spenderen mensen gemiddeld zo’n 206 euro per jaar, wat neerkomt op ruim 8.600 euro gedurende een volwassen leven. Het grootste deel van dat bedrag wordt uitgegeven aan make-up. Niet alleen vrouwen proberen de gevolgen van een slapeloze nacht weg te werken met make-up, vijf procent van de mannen geeft toe ook wel eens met concealer in de weer te gaan.

Ook het drinken van koffie helpt ons om er uitgeslapen uit te zien. Andere methodes die we gebruiken om ons frisser en meer wakker te voelen zijn het dragen van stylish kleding, een ochtend-work-out, gezond eten en een koude douche.