Anouk Yve: miljoenen bloggers

anouk 21-1Als onderdeel van het downtown programma van Fashion Week organiseerde de Nederlandse website Fashionchick afgelopen maandag een heus bloggerscafé. Ik was - samen met Monique van Loon van Culy en Yvonne Eijkenduijn van de blog Yvestown - uitgenodigd een lezing te komen geven over fashion bloggen. Dus pakte ik het vliegtuig naar Nederland en streek neer in het NRC gebouw te Amsterdam.

Afgeladen vol zat de zaal, gevuld met pak ‘m beet 100 bloggers en bloggers in spé die al instagrammend, tweetend en selfie-end (zelf bedacht werkwoord: het maken van een selfie red.) een aanstekelijk enthousiast schouwspel vormden. Wat wil je ook: anno 2014 is bloggen hipper dan ooit. Volgens de laatste cijfers hebben wereldwijd zelfs ruim 18,1 miljoen vrouwen (!) inmiddels een blog. Er wordt dus heel wat afgeblogt in ons universum.

Dat is inderdaad even slikken zoveel concurrentie, wil het niet dat slechts minder dan één procent van al die miljoenen cyberista’s succesvol is. Persoonlijk vind ik dat er tegenwoordig te veel wildgroei is, bestaande uit nieuwe online gelukszoekers die niks anders doen dan succesvolle bloggers kopiëren in de hoop zelf ook succesvol te worden, Weinig inspirerend. Ooit was bloggen voor diegene die – online – een uitlaatklep zochten. Een uniek talent, een eigen stem, een vernieuwende stijl die zij met de wereld wilde delen en daar een grote following mee creëerden. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat juist dit basisingrediënt, namelijk authenticiteit, je succes als blogger on the long run bepaald.

Met andere woorden; blog je om de goodies, de fame en de fortune dan zal jouw bubbel vast een keer barsten. De tijd dat de lezer hier doorheen prikt is definitief daar. 2014 zal voor veel bloggers een jaar van erop of eronder worden. Terecht in mijn ogen, want met 18,1 miljoen blogs wordt het tijd dat het kaf van het koren wordt gescheiden.

Volgende week vertel ik jullie alles over de 7 doodzonden van fashion bloggen zoals gepresenteerd tijdens het bloggerscafé. Houd mijn blog op Marie Claire dus in de gaten.

In de tussentijd kunnen jullie me volgen via anoukyve.creatorsofdesire.com

Colbert: Zara Corset: Harvey Nichols Armband: Balenciaga Kettingen: Etsy.com