Altijd ruzie om geld met je partner? Dat is nu verleden tijd

Altijd ruzie om geld met je partner? Dat is nu verleden tijd

Slinkt jouw bankrekening vliegensvlug nadat je je salaris gestort hebt gekregen, en zorgt dit voor flink wat wrijving tussen jou en je geliefde? Er zijn een aantal manieren waardoor je partner met jou én dat enorme gat in je hand kan omgaan zónder elke keer weer in de clinch te liggen.

Prioriteitenlijstje

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er aan het eind van de maand geen fatsoenlijke maaltijd meer op tafel staat, omdat jij jullie rekening geplunderd én vervolgens erdoorheen verbrast hebt. Zorg dus dat jullie een lijstje met prioriteiten maken van kosten die sowieso maandelijks betaald moeten worden. Van het geld dat overblijft zet je ook weer een deel apart. Dat bedrag mag jij overigens, zonder gezeur van je partner, besteden aan dingetjes die jij wil.

Sparen en investeren

Maar dat is niet alles. Hoewel het verleidelijk is om je verdiende geld flink te laten rollen, is het nog verstandiger om te sparen of te investeren. Aan het eind van de rekening zul je merken dat het leuke bedrag wat hieruit komt, je een fijner gevoel geeft dan al die losse aankopen die je elke keer tussendoor hebt gedaan. We mean, hoe leuk is het om eens in de zoveel tijd op vakantie te gaan of een flinke shopsessie te kunnen houden?

Samen genieten

Daarnaast is het handig om allebei, dus zowel je zeurende partner als jijzelf, een deel van jullie salaris apart te leggen voor leuke dingen. Dit bedrag maken jullie eens in de zoveel tijd of aan het einde van de maand samen op. Oftewel: een dagje uit, een heerlijk weekendje weg of een etentje in een luxe restaurant, waar jullie dus beide van genieten. 

Wedden dat die moeizame gesprekken met je partner stukken minder worden? 

Lees ook: Real life: 'Ik hou alleen van zijn creditcard'

Bron: Grazia | Beeld: iStock