Dit zijn de meest gekke privacymaatregelen van celebs

Dit zijn de meest gekke privacymaatregelen van celebs

‘Als je ervoor kiest om in de spotlights te staan, moet je de nadelen van beroemd zijn maar verdragen’. Dit hoor je wel vaker, toch? En al is dit deels part of the job, een inbreuk op iemands privacy is never aanvaardbaar. Privacy maatregelen treffen is voor celebrities dan ook een must op een bepaald moment in hun succesvolle carrière.

Obsessed

Omdat onze privacy in Europa goed beschermd is, zul je paparazzi taferelen niet vaak tegenkomen. In de Verenigde Staten is dat helaas een ander geval. Daar verdienen fotografen flink hun brood met de miserie en het geluk van celebrities. Als het maar tot in de extremen gaat. En niet alleen paparazzi smullen van binnenkijken bij celebs, ook fans en stalkers die geobsedeerd zijn met de beroemdheid kunnen maar niet genoeg krijgen van hun idool. Vaak tot op het punt dat alle schaamte voorbij is en er rare dingen gebeuren. Daarom moesten de grootste sterren drastische maatregelen nemen. Van enorme schuttingen tot Special Air Services; wij zetten de gekste op een rij.

Taylor Swift 

Nog maar net heeft de Amerikaanse zangeres de goedkeuring gekregen om een vier meter hoge muur te bouwen rond haar villa in Beverly Hills. Volledig voorzien met beplanting als struiken en klimop wordt het onmogelijk om het huis van de zangeres binnen te dringen.

Angelina Jolie 


Het huis dat actrice Angelina Jolie samen met ex-man Brad Pitt in Zuid-Frankrijk kocht is beveiligd tot op het extreme. En daarvoor werd diep in de buidel getast. Het toen legendarische duo koos ervoor om SAS (Special Air Services) in te huren om hun domein te bewaken. Daarnaast gaven ze ook 235 miljoen dollar uit aan een security systeem. Geen wonder, want de actrice heeft zo’n zes kids om nauwlettend in het oog te houden.

Kim Kardashian


Na de gewapende overval in Parijs twee jaar terug neemt Kim Kardashian West geen risico’s (meer dan een miljoen dollar aan juwelen werd toen gestolen - red.). Vanaf dat moment zijn zowat alle leden van de Kardashian Klan overgeschakeld naar een 24/7 security guard. Ook beslisten ze om subtieler om te gaan met luxe items en ze niet zomaar meer zichtbaar te showen.

Tom Cruise


Het is geen verrassing dat een van de populairste acteurs in Hollywood zijn privacy serieus neemt. Zo wordt er ten huize Cruise niet gelachen met veiligheid. Voordat een potentiële medewerker wordt aangenomen, wordt de achtergrond van die persoon volledig uitgepluisd tot in militaire precisie.

Beyoncé & Jay-Z


Met de uitbreiding van hun gezin vorig jaar is het meest beroemde koppel ter wereld, Beyoncé en Jay-Z, strikt in hun privacy maatregelen. Zo spenderen ze zo’n vier miljoen dollar per jaar aan beveiliging. Een fulltime veiligheidsagent houdt alles in de gaten in hun villa in New Orleans.

Lees ook: Nichtje van Lady Diana breekt door als topmodel

Bron: Grazia l Beeld: Getty Images