ANTM-kandidaat Jael Strauss (34) overleden aan borstkanker

ANTM-kandidaat Jael Strauss (34) overleden aan borstkanker

Jael Strauss (34) , die in 2007 meedeed aan het realityprogramma America’s Next Top Model, is overleden aan borstkanker. Vrienden van het model laten weten dat ze al enkele dagen buiten bewustzijn was en dinsdag om het leven kwam.

Drugsverslaving

Lees ook: Ferry Doedens reageert op overlijden GTST-acteur Dave Mantel

We kennen Strauss van haar debuut als model in America’s Next Top Model. Na haar deelname aan de show raakte ze verslaafd aan drugs. Toen het vanwege haar verslaving van kwaad tot erger ging met Strauss, schakelde haar familie televisietherapeut Dr. Phil in. Het model aanvaarde zijn hulp waarna het jaren goed met haar ging. In augustus van dit jaar vierde ze dat ze vijf jaar lang nuchter was.

Borstkanker

In oktober deelde Strauss het tragische nieuws dat ze ongeneselijk ziek was. Ze had uitgezaaide borstkanker en was ten einde raad. “Met behandelingen is het misschien mogelijk om nog een paar maanden in leven te blijven. Ik wil niet dood”, schrijft ze. “Ik heb nog zo'n wonder nodig als ik in 2013 kreeg”, zegt ze, doelend op het overwinnen van haar drugsverslaving. Strauss kwam eind oktober tot het besluit dat ze haar zware behandelingen niet meer wilde voortzetten.

Bron: TMZ | Beeld: Getty Images