Leah Remini openhartig over haar tijd bij Scientology

Leah Remini openhartig over haar tijd bij Scientology

In haar tijd bij Scientology werd van Leah Remini verwacht dat zij andere Hollywoodsterren overhaalde bij de kerk te komen. Dat vertelde de actrice in de Facebooktalkshow van Jada Pinkett Smith.

Erge pijn

Lees ook: Dit is de echte reden dat Tom Cruise zijn dochter Suri al 5 jaar niet heeft gezien

Leah en Jada hadden lange tijd ruzie, omdat de The King Of Queens-ster in een boek dat ze schreef over Scientology beweerde dat Jada en haar echtgenoot Will Smith lid waren van de kerk. Onlangs legden ze het bij en maandag schoof Leah aan in Jada's Red Table Talk om het over de kwestie te hebben. Ze gaf daarbij aan dat ze er nooit bij heeft stilgestaan wat de gevolgen waren van haar uitlatingen. "Ik dacht er niet eens aan dat het jullie zou kwetsen. En dat spijt me. Ik was zo bezig met mijn eigen pijn, en het effect dat het op mij had."

Haatcampagne

Lees: Real life: 'Ik brak los uit Scientology'

De actrice stapte in 2013 uit Scientology, en keerde zich publiekelijk tegen de kerk. Ze maakte er het programma Scientology and the Aftermath over, waardoor ze naar eigen zeggen slachtoffer is geworden van een haatcampagne van de instelling. In de talkshow legde Jada uit waarom Leah de indruk had gekregen dat zij lid was van de kerk: ze probeert over zoveel mogelijk religies iets te leren en heeft ook een aantal lessen gevolgd bij Scientology omdat ze meer van het geloof wilde weten. 

In die tijd leerden de actrices elkaar kennen, maar Leah zegt nu dat ze destijds nooit haar ware aard heeft laten zien. "Wat ik van mezelf liet zien, als vriend, was nooit honderd procent eerlijk. Het was mijn taak om tegenover jou en elke andere beroemdheid perfect over te komen, alleen om je bij Scientology te krijgen."

Bron: Panorama, Beeld: Getty 

Gerelateerde artikelen