Maxim Hartman flink in de clinch met Olcay Gulsen

Maxim Hartman flink in de clinch met Olcay Gulsen

Eerder moesten Dionne Stax en haar boezem het ontgelden, die Maxim Hartman afgelopen vrijdag vond ‘afleiden’ van wat ze werkelijk te vertellen had. Nu lag modeontwerpster turned presentatrice Olcay Gulsen deze week aardig in de clinch met de tv-maker.

Vrouwonvriendelijk

Lees ook: Olcay Gulsen openhartig over moederschap

Het tweetal schoof aan bij RTL Boulevard waar Gulsen het moment aanhaalde van hun eerste ontmoeting. Hartman zou haar naar eigen zeggen ‘lelijk’ genoemd hebben, omdat ze geen make-up droeg. "Ik ben hier gekomen om excuses te krijgen", begon Hartman zijn tirade. "Jij noemt mij een seksist. Ik heb het woord lelijk nooit gebruikt, dan vind ik je echt een leugenaar als je dat zegt. Ik heb wel gezegd: Ik herken je niet zonder make-up. En het is ook heel anders, want je zit er zo drie kwartier in voordat je voor de camera's verschijnt. Als mensen mij een seksist noemen, vind ik dat vervelend, want ik heb nog nooit iets vrouwonvriendelijks gemeld."

Voor schut gezet

Lees ook: Olcay Gulsens moeder wilde haar laten aborteren

"Ik voelde mezelf voor schut gezet. Je kwam steeds naar me terug en meer beledigende opmerkingen maken. Je schoffeert mensen, dit mag je gewoon niet doen. Heb jij geen inlevingsvermogen?", aldus de voormalig SuperTrash-eigenaresse. Hartman kwam afgelopen week al in opspraak toen hij aanschoof bij Jeroen Pauw en verwees naar een aflevering van het NOS Journaal waarin Stax een, volgens hem te strakke, coltrui droeg.

Groeten aan je borsten

Lees ook: Olcay Gulsen openhartig over zware periode als Supertrash CEO

"Het gaat me hier niet zozeer over wat ze vertelt", vertelde hij. "Maar over hoe ze eruitziet en de belichting. Ik heb als man moeite om me te concentreren. Haar borsten lijken wel steeds groter elke week. Ik wil niet anti-feministisch overkomen, een vrouw mag zich kleden zoals ze wil, maar het leidt wel af als je zulke strakke truitjes draagt en je hebt zulke volle bollen. Het kan ook ietsje minder." Stax liet zich niet uit het veld slaan en reageerde vervolgens op social media: "Beste Maxim Hartman, vrouwen - en mannen - hebben borsten, in alle soorten en maten, deal with it." Ook noemde ze zijn uitspraken 'gênant, seksistisch en beneden alle peil.'

Hartman antwoordde heel gevat dat de Dionne 'natuurlijk gelijk' heeft. "Het is ook mijn probleem. En dat van vele mannen en lesbische vrouwen met mij. We hadden gehoopt op wat begrip. Maar begrip dat is niet hip. Groeten aan je borsten."

Bron: AD, RTL, Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen