Ai: Máxima aangehouden door verkeerspolitie Ethiopië

Ai: Máxima aangehouden door verkeerspolitie Ethiopië

Máxima's werkbezoek aan Ethiopië ging niet helemaal vlekkeloos. Onze koningin is gisterenmiddag aan de kant gezet door de lokale verkeerspolitie. Ze vonden dat haar konvooi veel te hard reed en de politie stond klaar om hen op de vingers te tikken en een bekeuring te geven.

Vergissing  

Lees ook: Wat is er aan de hand met Máxima?

De verkeerspolitie kon moeilijk zien dat het om een officieel konvooi ging, aangezien de stoet in onopvallende auto's reed. Het enige verschil met het normale verkeer was dat de stoet opvallende knipperlichten had en sneller reed. De Ethiopische begeleiders van de koningin moesten eerst uitleg geven, waarna de rit gelukkig kon worden hervat. Uiteindelijk zijn er geen bekeuringen uitgedeeld. 

Werkbezoek

Het tweedaagse bezoek van onze vorstin stond in het teken van de Verenigde Naties. Ethiopië wil de toegankelijkheid tot financiële diensten verbeteren en kan daarbij de kennis van Máxima goed gebruiken. De bevolking heeft nog niet genoeg toegang tot bank- en spaarrekeningen, verzekeringen en leningen. Bij vrouwen is dit gebrek nog erger dan bij mannen. Natuurlijk wilde de koningin zich hiervoor inzetten, ze laat weten erg naar haar bezoek uit te hebben gekeken. 

Bron: AD | Beeld: BSR