What2Do with dinner: pasta met kip en gebakken basilicum

Dit gerecht is heerlijk én easy!

Met warm weer heeft bijna niemand zin om uren boven het fornuis te staan. In de aanbieding dus een (redelijk) licht en supersnel recept, binnen tien minuten zit jij met je bord voor je neus.

  • 450 g verse pasta
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 kipfilets, gehalveerd
  • 2 extra eetl. olijfolie
  • 2 eetl. basilicumblad
  • 125 g feta, in blokjes
  • grofgemalen zwarte peper

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in 4 tot 5 minuten beetgaar. Verhit terwijl de pasta kookt een eetlepel olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de kipfilets 2 tot 3 minuten per kant of tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in reepjes. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in de pan. Laat hierin het basilicumblad in 2 minuten knapperig bakken. Laat de pasta uitlekken en schep de kip, de feta en de peper erdoor. Schep de olie met het gebakken basilicum erover en serveer met partjes citroen. Voor 4 personen.

Lees ook: 28 dingen die we denken als we op dieet zijn

Beeld: iStock

Laatste nieuws