17.00 What2Do for dinner: Polenta met geroosterde groenten

17.00 What2Do for dinner: Polenta met geroosterde groenten

De vijf zit weer in de klok en dit betekent maar een ding, keukenstress!  Help, welk voedsel schotel jij jezelf vanavond nou weer toe? Nou, zet je schrap want we hebben weer wat spectaculairs voor je gevonden. Moeilijk? Welnee, in 30 minuten ben je klaar en kun je met je drie liefste personen genieten van een healthy meal.

  • 1/2 l. heet water
  • 1/2 l. melk
  • 200 g. snelkokende polenta
  • 75 g. versgeraspte parmezaanse kaas
  • 60 g. boter
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout
  • 1/8 l. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • grofgemalen zwarte peper en zout
  • 2 rode paprika's, gehalveerd
  • 2 courgettes, gehalveerd
  • 2 kropjes radicchio, gehalveerd

Breng het water met de melk in een steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in een dun straaltje de polenta toe. Zet de pan terug op het vuur en blijf 3 minuten roeren tot de polenta zacht en romig is. Roer de parmezaanse kaas, de boter en peper en zout erdoor en houd de polenta warm. Roer voor de geroosterde groenten de olie, de knoflook en peper en zout door elkaar. Bestrijk de groenten rondom met dit mengsel en laat ze in 2 tot 3 minuten per kant onder de voorverwarmde ovengrill roosteren tot ze beginnen te kleuren. Serveer de groenten met de polenta.